Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИЦЯМИ ТА ПРЕДСТАВНИКАМИ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ТМЖК «ВІДРОДЖЕННЯ НАЦІЇ».

Дата: 01.03.2023 15:57
Кількість переглядів: 389

Фото без опису

  24 лютого 2023 р. у Зборівській громаді відбулася зустріч з представницями та представниками  громадської організації «ТМЖК «Відродження нації». На зустрічі були присутні  керівництво громади, заступник міського голови, представники відділу соціальної роботи, відділу освіти, культури, молоді, начальник та спеціалісти служби у справах дітей, старости  сіл, директор та працівники КУ «Центр надання соціальних послуг», начальник сектору превенції відділення поліції №2 (м.Зборів).

  Спілкувалися про  взаємодію під час реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

  Проєкт націлений на забезпечення комплексного реагування та  захист осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

  Мета робочої зустрічі: покращення взаємодії, вивчення ситуації в громаді, виявлення вразливих з числа ВПО та місцевого населення для надання їм допомоги, підвищення рівня усвідомлення проблеми торгівлі людьми, експлуатації та ґендерно зумовленого насильства. 

  Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, Уряду Ліхтенштейн.

  Проєкт має на меті продовжити розпочату діяльність, а саме:

-       надання загальної та спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні області і громад;

-       організація та проведення превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства; посилення спроможності неспеціалізованих гуманітарних партнерів виявляти та перенаправляти за допомогою постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

  За даними Національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни, проведеного у жовтні 2022 року на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні, 20,8 млн осіб втратили дохід, 16,4 млн членів сімей втратили роботу, 8,2 млн осіб не можуть купувати елементарні речі, 7,8 млн осіб роз’єдналися з рідними. Загалом понад 32 мільйони осіб постраждали безпосередньо або опосередковано через наслідки війни. 27% респондентів погодились би прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном, тоді як у 2021 році таких було 20%. 13% респондентів готові працювати у замкнених приміщеннях без змоги вільно залишити робоче місце. У 2021 році таких респондентів було 8%. Кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуації експлуатації, торгівлі людьми або насильства. Якщо в Україні частка уразливої групи становить 59%, то у Тернопільській області цей показник складає 62%.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних