Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

«СХІД І ЗАХІД РАЗОМ» - ЦЕ ГАСЛО УЖЕ СТАЛО СИНОНІМОМ ЄДНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 04.05.2019 07:37
Кількість переглядів: 1132

     У рамках проекту «Схід та Захід разом» з 26 по 29 квітня 2019 року 25 учнів та 2 педагоги закладів освіти Волновахського району Донецької області отримали можливість здійснити екскурсійно-пізнавальну подорож на Тернопільщину та провести Великодні свята у Зборівській об’єднаній територіальні громаді. На залізничному вокзалі у Тернополі їх зустріли заступник начальника управління - начальник відділу освіти управління освіти, культури, молоді і спорту, праці та соціального захисту населення Зборівської міської ради Тихоліз Т.В. та головний спеціаліст відділу освіти Корінь М.В.

   Діти прибули на Зборівщину у Страсну П'ятницю. У суботу, із великим захопленням, брали участь у підготовці до свята, а саме: фарбували крашанки, розписували писанки, відвідали Марійський духовний центр у с. Зарваниця Теребовлянського району. Тут дітей зачарувала краса собору, храмів, ікон Божої Матері,  природа Теребовлянщини. Гості звяли участь також  у освячені Великодніх кошиків. У ніч Воскресіння Христа відвідали святкові богослужіння та  частувалися наїдками на багатому великодньому столі,  відчувши родинний затишок сімей Зборівщини. Відпочивши, брали участь у Великодньому дійстві - гаївках. У понеділок, вранці, відвідали районний краєзнавчий музей «Зборівська битва» та ознайомились із героїчним минулим нашого краю.

  Останній день своєї подорожі у супроводі начальника управління М.Б. Бігуса діти провели в обласному центрі – у місті Тернопіль  На центральній площі школярів зі Сходу зустріли представники управління освіти і науки, які запропонували захоплюючу  пішу прогулянку казковим містом,  розваги  у торгівельному комплексі «Подоляни». Учні покаталися на ковзанах, грали у боулінг, переглянули фільм у кінотеатрі «Сінема Сіті». По закінченні розваг  гості отримали сувеніри з символікою Тернополя, солодощі та отримали благодатний вогонь із Єрусалиму із рук голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Степановича Барни. Керівник тернопільського краю щиро привітав учнів із великим Христовим святом.
   Веселі, щасливі, радісні, задоволені, з масою позитивних вражень та спогадів повернулися діти додому, щиро дякуючи за цю незабутню мандрівку.   Вражені щирістю, гостинністю, турботою, підтримкою, привітними посмішками та відкритістю людей із Західної частини нашої Батьківщини.  Діти, безперечно, переконалися, що донеччани –  бажані гості в  кожному куточку своєї рідної країни.

  Управління освіти, культури, молоді і спорту, праці та соціального захисту населення Зборівської міської ради дякує усім, хто приєднався до проведення даного заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.