Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

Тренінг «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області»

Дата: 25.09.2023 12:30
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

  20-21 вересня 2023 р. представниці громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» спільно з  Головним управлінням Національної сервісної служби  у Тернопільській області в рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області» провели дводенний тренінг для    представників мультидисциплінарних груп Бережанської, Збаразької, Зборівської, Підгаєцької, Скалатської територіальних громад   Тернопільської області.

 Загальна мета навчання - посилення впровадження превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, підвищення спроможності у виявленні  та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, усвідомлення Національного механізму взаємодії в організації перенаправлення та реінтеграції постраждалих.

 Під час тренінгу учасниці та учасники  зрозуміли, що таке торгівля людьми, експлуатація, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує спеціалізованої допомоги, яку допомогу можна забезпечити постраждалим на рівні держави, куди скерувати особу за допомогою в рамках проєкту, яка практична реалізація Національного механізму взаємодії.

 Під час навчання обговорювалися   причини та наслідки торгівлі людьми , приділена увага ґендерним, віковим, соціально-психологічним особливостям постраждалих, специфіці  психологічного стану людини, особливостям проведення первинного опитування та виявлення. Усі засвоювані моменти супроводжувалися цікавими практичними завданнями.

 Віримо, що завдяки навчанню, збільшиться якість превентивної роботи, кількість виявлених постраждалих від торгівлі людьми,  посилиться робота з протидії ТЛ у громадах.

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, підтримки  Міністерства Закордонних справ Норвегії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних