Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

РОЗ’ЯСНЕННЯ, ЩОДО ДІЙ НАСЕЛЕННЯ ПРИ ОТРИМАННІ СИГНАЛУ "УВАГА ВСІМ!"

Дата: 01.02.2022 14:26
Кількість переглядів: 453

 

Роз’яснення, щодо дій населення при отриманні сигналу

"УВАГА ВСІМ!"

  Для привернення уваги перед доведенням інформації до населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації передається попереджувальний сигнал "УВАГА ВСІМ!", а саме: коротке звучання електросирени. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить 3-5 хвилин.

  Після попереджувального сигналу здійснюється трансляція телерадіомережами відповідних екстрених повідомлень про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації.

  Почувши звуки сирен необхідно негайно увімкнути телевізор, радіоприймач, FM-радіоприймач для прослуховування екстреного повідомлення.

  Уважно вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

  Кожний громадянин, який знаходиться на робочому місці, повинен виконувати всі розпорядження керівника згідно з відповідним планом з питань цивільного захисту суб’єкту господарювання.

  Громадяни, які перебувають вдома повинні:

- постійно тримати включеними радіоприймачі, телевізори для того, щоб отримувати необхідну інформацію і вказівки органів виконавчої влади;

- в готовності тримати індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри, а при їх відсутності приготувати найпростіші засоби − ватно-марлеві пов'язки;

- тримати укомплектовану лікувальними засобами медичну аптечку, документи, засоби зв'язку, особистої гігієни, запас їжі та інше засоби.

  У разі отримання інформації про виникнення надзвичайної ситуації необхідно:

- перекрити газ, воду, вимкнути електропостачання та інше;

- провести у своїй квартирі (будинку) протипожежні профілактичні заходи;

- на одязі дітей прикріпити нашивки із позначенням прізвища, імені та по батькові, року народження, адреси постійного місця проживання, телефони батьків, або осіб, що їх замінюють.

  Особи, що укриваються, повинні прибувати у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці та мати при собі найнеобхідніші речі.

  Забороняється приносити у захисну споруду легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.