Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ - 2021

Дата: 23.10.2020 16:53
Кількість переглядів: 587

 

Положення про дистанційну форму

 здобуття повної загальної середньої освіти

затвердили наказом МОН від 8 вересня 2020 року №1115.

  Дистанційна форма залишається добровільною. Батьки мають лише подати відповідну заяву про зарахування або переведення дитини. Відтепер для дистанційного навчання учням не треба мати високий рівень (10-12 балів). Таку можливість мають всі учні.

  Також вчителі можуть використовувати різні технології дистанційного навчання у різних формах здобуття освіти (денній, вечірній, педагогічному патронажі тощо), аби провести оцінювання, консультації чи для вивчення окремих тем з предмету.

  До того ж, технології можна використовувати, щоби надати додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для дітей з особливими освітніми потребами. Йдеться про ситуацію, коли в населеному пункті, де проживає учень чи учениця, відсутні фахівці, які надають такі послуги.

  Так, згідно з повідомленням МОН, технології дистанційного навчання дадуть змогу продовжувати освітній процес під час карантину та інших надзвичайних обставин (без переведення учнів на дистанційну форму).

   У документі також йдеться про можливість організації змішаного навчання. Заклад освіти може визначити такий режим роботи, за якого учні почергово відвідуватимуть школу, а решту часу навчатимуться дистанційно.

  Згідно з положенням, під час дистанційного навчання мають враховуватися інтереси учнів:

  • має бути регулярна та змістовна взаємодія між вчителями та учнями;
  • мають бути такі умови, щоб учні з ООП брали участь в освітньому процесі. Водночас, треба врахувати індивідуальну програму розвитку;
  • заклад освіти має регулярно відстежувати результати навчання учнів, а за потреби – надавати їм підтримку в освітньому процесі;
  • для учнів, які з поважних причин не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії, заклад має забезпечити використання інших засобів комунікації. Зокрема, телефонного, поштового зв’язку тощо;
  • організація освітнього процесу має здійснюватися з дотриманням вимог захисту персональних даних, санітарних правил і норм формування розкладу навчальних занять, вправ для очей та постави, безперервної тривалості навчальної діяльності з технічними засобами навчання, часу для виконання домашніх завдань тощо.

  У МОН пишуть, що аби забезпечити права педпрацівників, у положенні вказали, що організація дистанційного навчання має відбуватися в межах їхнього робочого часу.

  До того ж, заклад освіти самостійно визначатиме механізм моніторингу й контролю якості дистанційного навчання. Спосіб, який обере керівник закладу, має схвалити педрада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.