Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

МОЛОДІЖНИЙ КОНГРЕС ВІДТЕПЕР ПРОВОДИТИМЕ МОНІТОРИНГ ДІЯЛЬНОСТІ МІСЦЕВИХ ДЕПУТАТІВ

Дата: 17.01.2020 14:41
Кількість переглядів: 1132

Фото без опису

  Місцеві вибори пройшли, а діяльність депутатів  настільки не висвітлюється, що моніторинг та інструменти контролю діяльності депутатів залишаються актуальними. Приємно бачити зацікавлену молодь, яка хоче стати каналом зв’язку депутатського корпусу з громадськістю.
 
  Учасники Молодіжного Конгресу мають можливість слідкувати за діяльністю обранців Зборівської громади. Як мінімум – за їх присутністю на робочому місці в сесійній залі та в комітетах, проектами, які вони подають чи підтримують. Також – слідкувати за тим, чи виконують депутати свої обіцянки, чи підтримують фактично те, що декларували у своїх передвиборчих програмах. Можемо слідкувати за тим, як депутат ставиться до важливих тем, як голосує за ті чи інші питання. Це важливо, як для самих громадян, так і для депутатів. Адже, непослідовність може суттєво вплинути на їх репутацію та рейтинг, і привести до втрати довіри виборців. 

  В рамках реалізації ініціативи передбачається розробка та передання місцевим депутатам, яких заплановано охопити моніторингом, персональних рекомендацій щодо удосконалення своєї діяльності.

  Крім того, активісти будуть регулярно інформувати широку громадськість про результати моніторингу на спеціальному ресурсі в соціальній мережі Facebook.

  Таким чином, депутати отримають можливість удосконалювати свою діяльність, а виборці – об’єктивну інформацію про діяльність депутатів.

  Основні завдання:

- постійне оновлення інформації про діяльність місцевих рад та їх депутатів;
- аналіз активності депутатів та фракцій пілотних місцевих рад з виконання передвиборчих програм та обіцянок;
- залучення активних членів місцевих громад до оцінювання роботи депутатів;
-  поширення електронного та друкованого звіту у вигляді брошури про хід та результати реалізації ініціативи, а також практичних рекомендацій для депутатів та громадських експертів;
-  два круглі столи з обговорення результатів та ходу реалізації проекту;
- громадський форум за участі депутатів місцевої ради та активістів громадських організацій, щодо пошуку оптимальних форм співпраці депутатів та виборців.

  Основний короткостроковий результат: створення комунікації депутатів місцевих рад та активних виборців; надання громадськості можливості отримувати інформацію про діяльність своїх депутатів, безпосередньо аналізувати активність та виконання передвиборчих програм депутатами та партіями.

  Довгостроковий результат: спонукання депутатів місцевих рад дотримуватись передвиборчих обіцянок, частіше у різний спосіб контактувати з виборцями, регулярно звітувати про виконання передвиборчих програм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних