Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ЧИ ПЕРЕНЕСУТЬ БУДИНОК ТВОРЧОСТІ І ЧОМУ?

Дата: 24.10.2019 11:45
Кількість переглядів: 3051

 

   Під час тридцять сьомої  сесії Зборівської міської ради виникло конфліктне питання про перенесення Зборівського РЦДЮТ до приміщень Будинку культури.

     Слід також зазначити, що таке рішення не виникло просто так. На місці РЦДЮТ, що по вулиці Миру, виникла потреба облаштувати Центр первинної медико-санітарної допомоги. Медики неодноразово зверталися  до керівництва громади, депутатів та виконкому із цією проблемою, бо в них немає умов для належного  обслуговування  пацієнтів, відповідно до вимог медичної реформи.

     У будівлі теперішнього будинку культури за кошти міської ради та підтримки програми DOBRE вже облаштовано зал для танців та занять фітнесом, шаховий клуб, конференц-зал, триває реалізація молодіжного проекту з облаштування нетворкінгового медіа-центру.  Заплановано і інші ремонтні роботи на 2020-й рік. Однак, існують приміщення, які після їх звільнення районними установами, можна використовувати для потреб громади. Саме в них,  за кошти із місцевого бюджету буде здійснено ремонтні роботи. Саме у них і заплановано розмістити гуртки РЦДЮТ. Тоді теперішній РБК (Районний будинок культури) стане Центром дозвілля Зборівської ОТГ.

   Громада із розумінням ставиться, як до медиків, так і до вихованців та освітян у РЦДЮТ, тож намагається знайти компроміс, за яким обидві сфери матимуть умови для реалізації своєї діяльності.

   “- Будинок культури має стати Центром дозвілля громади, де у одному місці кожен зможе знайти заняття до душі". У медіа-центрі діятиме міні-кінотеатр та професійна знімальна студія, офіс туристичного центру, де і діти зможуть брати участь у заходах та навчатись. Уже відкрито конференц-зал для публічних заходів, тренінгів, семінарів. На першому поверсі діє танцювальний зал і шаховий клуб. Водночас, цим рішенням ми підтримуємо і медиків, які постійно наголошують на проблемі місця і умов для обстеження пацієнтів”- коментують у громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.