Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ТУРИСТИЧНІ ЗМАГАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ

Дата: 25.09.2019 10:39
Кількість переглядів: 624

Фото без опису

   Кожного року із приходом осені представники освітянського туризму збираються на традиційні змагання із видів спортивного туризму.
   З 18 по 20 вересня 2019 року в урочищі Франчиха, що поблизу села Чернихівці, Збаразького району, збірна команда освітян Зборівського району, яку  представляли освітяни всіх наших громад та ті, що поза ними, виступила на ХLІХ Кубку з видів спортивного туризму (пішохідний, велосипедний, водний) серед працівників освіти і науки Тернопільщини, присвяченого Міжнародному дню миру.

   Команду представників пішохідного туризму склали Василь Добромиль (ЗОШ І – ІІІ ст. №2 м. Зборова), Андрій Кучмай (ЗОШ І – ІІ ст. с. Ренева), Юрій Вербіцький (ЗОШ І – ІІІ ст. с. Кобзарівки) та Галина Курілова (Гає-Розтоцький  НВК). Суддя від команди – Мирослава Корінь  (відділ освіти Зборівської міської ради).

   Змагання з пішохідного туризму проходили на дистанціях «туристський тріатлон» та «командна смуга перешкод» в східній частині лісового урочища Франчиха.
 Перший день змагань зустрів нас холодною та вітряною погодою. На дистанції «туристський тріатлон» спортсменам-пішохідникам необхідно було піднятись крутим схилом, пройти по мотузці з поручнями та навісну переправу над крутим урвищем, здійснювати переправу маятником, використавши для всіх цих етапів свої мотузки.

  Незважаючи на пронизливий холод, нам вдалось успішно подолати ці перешкоди і передати естафету велотуристам із значним запасом часу. Далі велосипедисти долали дистанцію велокросу, а на водній частині туристського тріатлону наші колеги проходили водну дистанцію «рятувальні роботи».
Команду із велосипедного туризму представляли  Роман Бардокін (ЗОШ І – ІІ ст. с. Цеброва) та Віктор Висоцький (ЗОШ І – ІІ ст. с. Беримівців), суддя від команди Юрій Голояд (Млиновецький НВК), а туристів-водників – Михайло Наконечний (ЗОШ І – ІІІ ст. №1 м. Зборова) та Назар Оленин (Млиновецький НВК), суддя від команди Роман Росіцький  (ЗОШ І – ІІІ ст. №1 м. Зборова).
За сумою трьох видів естафети стали срібними призерами дистанції «туристський тріатлон». Підготував команду тренер Володимир Гармідер (ЗОШ І – ІІІ ст. №1 м. Зборова). Також наша команда мала суддів, які були в обласній суддівській колегії – Богдан Бончак (ЗОШ І – ІІ ст. с. Ярчівців) та Володимир Богайчук (ЗОШ І – ІІ ст. с. Підберізців). Дбала про збалансоване харчування та підтримувала порядок в таборі команди Ірина Росіцька (ЗОШ І – ІІІст.№1м.Зборова).    
           В другий день на складному природному рельєфі команді необхідно було подолати природні перешкоди, пройти технічні етапи, користуючись своїми мотузками. Це - навісна переправа та паралельні мотузки, спуски, підйоми та травеси схилів, рух по жердинах. Велосипедисти показували свою майстерність у фігурному водінні, а водніки  - у слаломі. Команда туристів нашого району отримали сертифікат від профспілки, як призер змагань.

          Кожен  доклав частку своєї праці для  досягнення результату. Головне, що всіх поєднує любов до туризму та жага до перемоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних