Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

НАВІЩО ВБИВАЮТЬ РАЙОННУ ЛІКАРНЮ?

Дата: 10.06.2019 12:10
Кількість переглядів: 934

Фото без опису

  Коли утворилася громада, то неодноразово розглядалося питання про передачу до ОТГ тих структур, які знаходяться на її території. А це величезна кількість установ та організацій які підпорядковуються то райдержадміністрації, то районній раді. На одній із таких консультативних нарад, які часто тоді проводилися в кабінеті голови Зборівської РДА, головний лікар Зборівської центральної районної лікарні озвучив про те,  що зміна статусу лікарні приведе до реорганізації лікарні із закриттям окремих відділень.

  В бюджеті об’єднаної територіальної громади Зборівської міської ради на 2019 рік, на фінансування Зборівської центральної районної лікарні, передбачено Зборівському районному бюджету кошти в сумі 12 299 400 гривень., в т.ч.:

- медичної субвенції – 10 676 400 гривень;

- додаткової дотації – 1 100 000 гривень;

- коштів бюджету ОТГ – 523 000 гривень, а саме на:

  • погашення заборгованості на заробітну плату з нарахуваннями – 375 000 гривень;
  • медикаменти та перев’язувальні матеріали – 90 000 гривень (інсулін – 50 000 гривень; психотропні препарати – 40 000 гривень);
  • поточні видатки (приведення у відповідність спеціальної палати для утримання спецконтингенту)  – 8 000 гривень;
  • капітальні видатки (придбання комп’ютерної техніки) – 50 000 гривень.

  Потреба в коштах на виплату заробітної плати працівникам Зборівської центральної районної лікарні виникла внаслідок зменшення розрахункового обсягу медичної субвенції Зборівському районному бюджету на 2019 рік в сумі 1 712 300 гривень, у зв’язку із зменшенням кількості населення Зборівського району на 2559 жителів, які відійшли до міста Тернополя через приєднання Малашовецької, Курівецької, Кобзарівської, Чернихівської сільських рад, які включено до розрахункового обсягу медичної субвенції бюджету м.Тернополя.   

  У 2018 році видатки Зборівської ЦРЛ щодо  оплати за спожиті енергоносії в сумі 1 550 000 грн. профінансовано виключно за кошти Зборівської ОТГ, хоча в розрахунках додаткової дотації,  наданої з державного бюджету були враховані Зборівському районному бюджету і використані ними виключно на районні заклади освіти.

  У 2019 році на оплату за спожиті енергоносії для Зборівської ЦРЛ із бюджету Зборівської ОТГ передано кошти в сумі 1 100 000 грн. за спільної домовленості пропорційного фінансування щодо кількості населення.

  Керівництвом Зборівської центральної районної лікарні не виконано постанову Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року №228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ», а саме абзацу 2 пункту 28 «Порядку складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ» в частині: «Розпорядники свої витрати   приводять у відповідність з бюджетними  асигнуваннями  та  іншими  показниками, що доведені лімітними  довідками.  Для цього чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом,  повинна бути приведена у відповідність з визначеним фондом оплати праці, а інші витрати - у відповідність  з  іншими  встановленими  асигнуваннями таким  чином,  щоб  забезпечити  виконання  покладених на установу функцій».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних