Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ПЕРШІ КРОКИ ПРОГРАМИ DOBRE НА ТЕРИТОРІЇ ЗБОРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 06.09.2018 09:30
Кількість переглядів: 1327

Фото без опису

  Сьогодні в приміщенні Зборівського районного будинку культури відбулися збори громади жителів Зборівської ОТГ за участю експертів програми DOBRE. На яких було зроблено перші кроки щодо участі нашої громади у проекті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Метою участі Зборівської громади в програмі DOBRE є залучення додаткових ресурсів, як фінансових, так і людських з метою підвищення ефективності управління громадою, підсилення економічного потенціалу, покращення надання послуг та створення умов для залучення суспільно активних громадян до вирішення спільних проблем, що постають перед громадою.

  На збори прибули: представники молоді, фермери, підприємці, місцеві громадські організації, батьки дітей з інвалідністю, депутати, представники виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств, працівники освіти, медицини, культури, духовенство та представники ЗМІ. Загалом , 228 осіб.

  Ярослава Білан, секретар міської ради у своєму виступі «Навіщо ми подалися в програму добре», охарактеризувала можливі напрямки діяльності Зборівської ОТГ в цій програмі.

 З основними напрямками діяльності програми в Україні ознайомив присутніх Андрій Мартишко, програмний спеціаліст Тернопільського офісу програми DOBRE.

  Першу проектну пропозицію озвучив Михайло Бігус, начальник управління освіти, культури, молоді і спорту, праці та соціального захисту населення, щодо покращення надання освітніх послуг через придбання нового обладнання для навчальних кабінетів та зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів Зборівської ОТГ.

  Наступну проектну пропозицію вніс Богдан Зембра, керівник центральної районної лікарні, що стосувалася надання якісних медичних послуг шляхом придбання сучасного медичного обладнання.

  З пропозицією підтримати агротуристичний кластер та розвиток туризму, звернувся до присутніх Василь Мартюк, житель міста Зборова.

  Ірина Костецька, представник кооперативного руху висунула проект щодо фінансування переробки ягід для готової продукції.

 Начальник Зборівського РВ управління ДСНС України у Тернопільській області, Сергій Корнійчук запропонував створити місцеві пожежні команди у віддалених населених пунктах  та їх фінансування.

  Ангела Боччі, експерт програми DOBRE зазначила що дана програма може фінансувати лише проекти призначені для структур які є у складі ОТГ. Отже,  дана програма не може фінансувати районну лікарню.

 Після чисельних обговорень перейшли до голосування. Більшою кількістю голосів було визначено подати в програму ДОБРЕ перший проект «Покращення надання освітніх послуг через придбання нового обладнання для навчальних кабінетів та зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів Зборівської ОТГ». в разі проходження нашої громади у фінальну частину програми DOBRE ми зможемо реалізувати інші запропоновані на зборах проекти.

 Загалом, проведення даного заходу, процес висунення пропозицій та обговорення показало що жителі нашої громади можуть аналізувати, домовлятися про першочергові завдання та є небайдужими до майбутнього розвитку ОТГ. Про що  зазначили представники програми DOBRE. Дякуємо усім хто взяли участь в обговоренні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних