Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ФЕСТИВАЛЬ ДУХОВНОЇ ТА ПАТРІОТИЧНОЇ ПІСНІ "БІЛИЙ БЕРЕГ"

Дата: 01.08.2018 11:23
Кількість переглядів: 1220

Фото без опису

   Зборів – місто історичне, самобутнє і неповторне, жителі його впродовж століть творили власну колоритність та унікальність, яка відрізняється від інших місцин. Маючи глибоке козацьке коріння ми продовжуємо формацію сучасного культурологічного шару. Саме фестиваль духовної та патріотичної пісні сприяє відновленню давніх  народних традицій та творенню новітньої культури і звичаїв.

   Вже стало доброю традицією проводити щорічний фестиваль духовної та патріотичної пісні –“ Білий берег”, який цьогоріч відбувся 28-29 липня 2018 року над берегами Стрипи.

   Програма двох днів була цікавою, насиченою та орієнтованою на різні вікові групи і вподобання жителів та гостей свята.

   Розпочинаючи кожен день з благословення і молитви у храмі Різдва Пресвятої Богородиці яку проводив отець Степан Шкамат мали чудову запоруку до гарної погоди.

   Отже, що відбувалось цими днями. В суботу, 28 липня, проходив турнір на Кубок міського голови з міні-футболу. У якому взяли участь 11 команд, які були розділені на дві групи по 5 та 6 команд. З кожної групи вийшло у півфінал по дві команди:

  • з групи А – команда Озерної і Заруддя;
  • з групи Б – команди Zboriv Town і Панорама;

Півфінальні пари склали команди Панорама - Заруддя та Zboriv Town – Озерна.

Перший день святкувань завершився дискотекою для молоді з гуртом “PRAGMA”.

   У неділю, 28 липня, день розпочався урочистою Літургією у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, а потім продовженням змагань з міні-футболу. Кожен вболівав за улюблену команду.

   Друга частина турніру розпочалась із півфінального матчу між командами Панорама і Заруддя, в заключній боротьбі, в серії післяматчевих пенальті перемогла Панорама. В другому півфінальному матчі здобула перемогу команда Zboriv Town.

За підсумками турніру команди посіли такі місця:

  • III місце та бронзові медалі виборола команда Заруддя;
  • II місце та срібні медалі – команда Панорама;
  • I місце та золоті медалі, продемонструвавши вольові якості, досвід та характер вибороли Кубок міського голови з міні-фуболу, гравці команди Zboriv Town.

   Нагородження переможців турніру відбулось на головній сцені свята. Перехідний кубок Зборівського міського голови було урочисто вручено команді Zboriv Town, міським головою Русланом Максимівим. Усім командам-призерам було передано футбольні м’ячі від голови федерації футболу Тернопільської області Тараса Юрика.

"І створив Бог небо, родючі землі і пахучі трави…

Він дав нам пісню, що в душі співає.

І вольним духом серце наградив і рай назвав цей українським краєм!”

   Саме з таких слів розпочався святковий концерт, що відбувся за участю аматорських та народних колективів, ансамблів, хорів і солістів нашої громади та району, а також гостей міста. Чудові таланти нашого краю возвеличували красу і велич Божого творіння, свій народ і рідну землю. Чотирьох годинний концерт не залишив байдужими нікого із присутніх, усі мали можливість почути виконання для душі.

  Запрошені гурти “KAVALIER BRASS BAND” та  ”FAIN HOUSE” стали надзвичайно чудовим  та емоційно-танцювальним завершенням святкування.

   Завдяки налагодженій співправці та підтримці свято вдалось. Тому хочеться скласти щиру подяку аматорським та народним колективам Зборівського району, художнім колективам та технічній службі Зборівського РБК, підприємцям та меценатам, комунальним підприємствам “Зборів” і ”Зборівський водоканал” та усім гостям, які завітали на свято.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних