Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПІДЗЕМНИХ ЕЛЕКТРОКАБЕЛІВ

Дата: 25.05.2023 08:38
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

  ВАТ "Тернопільенерго" в особі Зборівського РЕМ доводить до вашого відома, що на території громади проходять кабельні лінії 10-0,4 кВ.

  Охоронні зони електричних мереж встановлюються уздовж підземних кабельних ліній електропередачі - у вигляді земельної ділянки, обмеженої вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх кабелів на відстань 1 метра.

  Порядок проведення робіт в охоронних зонах.

  Забороняється в охоронних зонах кабельних ліній виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме: 

  будувати житлові, громадські та дачні будинки;

  влаштовувати будь-які звалища;

  складати добрива, корми, торф, солому, дрова, інші матеріали;

  розпалювати вогнища;

  саджати дерева та інші багаторічні насадження, крім випадків створення плантацій новорічних ялинок;

  влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов'язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт;

  виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі массою понад 5 тонн, скидати і зливати їдкі і ті, що спаричиняють корозію, речовини, пально- мастильні матеріали (в охоронних зонах підземних кабельних ліній електропередачі).

  Юридичні та фізичні особи несуть адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення "Правил охорони електричних мереж".

  Відповідно до правил охорони електричних мереж підприємства, установи, організації, окремі громадяни, у разі відведення їм під забудову земельних ділянок, на території яких розташовані електричні мережі, зобов'язані завчасно погоджувати будівництво з Зборівським РЕМ. Також вони повинні, не пізніше як за три доби, повідомити про намір виконувати роботи у межах охоронних зон електричних мереж Зборівського РЕМ за умови своєчасного одержання письмового дозволу від нього на виконання цих робіт.

  Всі роботи у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв проводяться виключно під наглядом представника Зборівського РЕМ.

  Наголошуємо, що у разі виявлення кабелю, не позначеного у технічній документації на виконання робіт, слід негайно припинити роботи, вжити заходів до забезпечення збереження кабелю і повідомити про це інженера-диспетчера Зборівського РЕМ за номером тел. 2-12-07 або ВАТ "Тернопільобленерго" за номером тел. 0-800-50-90-40, виставити охорону чи огорожу, аби ніхто з людей не потрапив у небезпеку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних