Зборівська міська рада Тернопільського району Тернопільської області громада

Тернопільська область, Тернопільський район

ДРУГЕ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ П’ЯТНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ ЗБОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 30.08.2018 08:40
Кількість переглядів: 1710

Фото без опису 

  29 серпня 2018 року відбулось друге пленарне засідання п’ятнадцятої сесії Зборівської міської ради, на яке виносилось 53 питання. Серед великої кількості земельних питань на розгляді депутатів було питання про ліквідацію ЗОШ І ступеня сіл Калинівка та Красна. Саме через ці два питання розгорілись полемічні баталії.

  Отже, чому саме зараз виникло питання закриття цих шкіл?

  В першу чергу це звичайно недостатня кількість коштів, адже з державних субвенцій фінансується лише заробітна плата вчителів. Інші видатки: в тому числі оплата праці технічних працівників, енергоносіїв та інше утримання шкіл йде за рахунок коштів громади.

  Загалом річні витрати на ЗОШ І ст. села Красна, де навчається 4 учні – 131 215 грн., а на ЗОШ І ст. села Калинівка 298 015 грн., де навчається 7 учнів.

  Підтримуючи пропозицію ліквідації перечислених навчальних закладів, міська рада планувала використати дані кошти на придбання медичного обладнання для районної лікарні без наявності якого вона не зможе належно функціонувати відповідно до вимог нової медичної реформи та розпочати процес закупівлі  ще одного шкільного автобуса для міста. Саме придбання якого, дало б можливість розвантажити маршрути автобусів що вже підвозять дітей і зменшити час на їх перевезення. Коли було поставлено ці питання на голосування не вистачило по одному голосу.

  Після завершення розгляду основних питань у “різному” Бігус М.Б. надав коротку інформацію стосовно програми “ДОБРЕ”, зустріч з представниками якої має відбутись 5 вересня 2018 року о 10.30 год. в приміщення районного будинку культури. На яку запрошуються жителі громади, старости, духовенство та усі активні громадяни.

  Чергова сесія планується 19 вересня 2018 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних